Blog

Fokus på ESG mod en bæredygtig fremtid

Hos Mekoprint Seritronic er vi stolte af vores engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for vores kunder og for vores virksomhed. Vi arbejder målrettet på at reducere vores miljøpåvirkning og tage ansvar for vores handlinger. Vi har derudover et stort fokus på trivsel og medarbejderengagement.

Lad os dykke ned i nogle af de vigtigste aspekter af vores ESG-initiativer.

Vores Målsætning: Co2-Neutralitet i 2030
Vi stræber efter at være Co2-neutrale i vores egen produktion inden 2030. Dette er en ambitiøs målsætning, men vi står ved den og arbejder for at opnå den. Vi investerer i teknologier og processer, der reducerer vores klimaaftryk og gør os til en mere ansvarlig virksomhed.

ISO 14001 Certificeringen
Vores ISO 14001-certificering er en garanti for vores kunders, samarbejdspartneres og interessenters tillid. Det viser, at vi tager miljøansvar seriøst og har implementeret effektive miljøstyringssystemer. Vi overholder strenge standarder og forpligter os til løbende forbedringer.

Kortlægning af udledning og energiforbrug
Vi har analyseret vores virksomheds udledning og energiforbrug. Dette giver os en klar forståelse af vores påvirkning og hjælper os med at identificere områder, hvor vi kan forbedre os. Vi overvåger nøje vores processer og søger altid efter muligheder for at mindske vores miljøaftryk.
Vi har derfor kortlagt alle vores Scope 1 og 2 aktiviteter og arbejder på at få kortlagt vores Scope 3 aktiviteter. Dette gør at vi kan arbejde målrettet med løbende forbedringer.

Sofie og Nicolai Blog ESGHvad kan Seritronic tilbyde indenfor grøn omstilling?

  • Ambitioner og løbende forbedringer indenfor miljøperformance på egne emissionsaktiviteter og derved også miljøperformance for vores kunder.
  • Et professionelt samarbejde hvor kunde og leverandør sammen vil kunne udarbejde løsninger i værdikæden som reducerer den samlede miljøpåvirkning for produkterne.
  • En partner med verificeret Scope 1+2 CO2 dataindsamlingsmetode til kommende krav om klimarapportering. Vil kunne give et bud på allokeret CO2 aftryk inden for nuværende baseline i Scope 1+2+3.

Vi hos Mekoprint Seritronic er stolte af vores ESG-initiativer og vores målsætning om at være CO2-neutrale inden 2030. Men vi er ikke alene i denne rejse. Vi inviterer dig, vores kunder, samarbejdspartnere og interessenter, til at være med os på denne bæredygtighedsrejse.

Lad os sammen skabe en verden, hvor virksomheder ikke kun tager ansvar for deres produkter og processer, men også for planeten. 

Reduktionstiltag
Vi har allerede implementeret en række tiltag for at reducere vores miljøpåvirkning:

  • Optimering af driftstid og effekt på ventilationsanlægget
  • Optimering af varmeflow: Indregulering af alle varmesløjferne ved kaloriferer
  • LED-belysning: Udskiftning af traditionelle lyskilder med LED-pærer har reduceret vores energiforbrug betydeligt
  • Procesoptimering: Vi evaluerer løbende vores produktionsprocesser for at minimere spild og ressourceforbrug
  • Installeret timere på vaskeanlæg
  • Genanvendelse af materialerester fra produktion og returnerede materialer
  • Genanvendelse af alt materiale i forsendelse – Papkasser, bobleplast, papirfyld m.m.

Derudover har vi en række projekter i gang, som skal være med til at sikre vores udvikling.

Forsvarlig håndtering af affald
I forbindelse med en serigrafisk produktion er det vigtigt at håndtere farligt affald korrekt. Derfor har vi et rensningsanlæg installeret, så alt der er farligt bliver neutraliseret og derefter kan håndteres og bortskaffes ansvarligt. Samtidig indsamles og sorteres spild fra produktionen, så det bortskaffes på en miljøvenlig måde.

Dialog med Vores Kunder
Vi inviterer vores kunder til at deltage i dialogen om miljøperformance. Vi ønsker at samarbejde om løsninger, der reducerer den samlede miljøpåvirkning for vores produkter og værdikæden som helhed. Vi er åbne for at diskutere muligheder og skræddersy løsninger til vores kunders behov.

Medarbejdernes trivsel i fokus
Som et led i medarbejdernes trivsel og udvikling holder vi løbende planlagte samtaler med alle medarbejdere for at kortlægge udviklingspotentiale og udføre handlingsplaner, så medarbejderen kan udvikle sig og trives i dagligdagen hos Mekoprint Seritronic. Derudover måler vi på vores trivsel, så vi kan sikre et trygt og behageligt arbejdsmiljø.

Ledelsens Engagement
Vores ledelse er fuldt engageret i vores bæredygtighedsrejse. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel, og vi arbejder målrettet på at bevise det. Vi opfordrer vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere til at være med os på denne rejse.

Som en del af Mekoprint koncernens fokus på bæredygtighed tager vi ansvar for at udvikle Seritronic i en bæredygtig retning.

Du kan læse mere om Mekoprints mål og resultater indenfor bæredygtighed her:
Bæredygtighed (mekoprint.com)

Sofie i teknik

Hvad er ESG og hvad betyder det?

  • Miljø (Environmental): Dette område handler om virksomhedens påvirkning af miljøet. Det inkluderer alt fra klimaforandringer og ressourceforbrug til affaldshåndtering og grønne initiativer.
  • Sociale forhold (Social): Her ser vi på, hvordan virksomheden påvirker samfundet, medarbejdere og lokalsamfund. Det kan omfatte arbejdsforhold, mangfoldighed, sundhed og sikkerhed.
  • Ledelse (Governance): Dette område fokuserer på virksomhedens ledelsesstruktur, etik og gennemsigtighed. Det inkluderer også bestyrelsens sammensætning og beslutningsprocesser.



    For yderligere information

Sofie Damm - Quality- & environment specialist
Sofie Damm

Quality- & environment specialist

+45 22 70 77 98 +45 96 86 86 00 sda@seritronic.dk